Wat zijn Bachbloesems?

Genezen moet volgens de reguliere Engelse arts Edward Bach “eenvoudig” zijn en binnen ieders handbereik liggen.

In 1927 legt hij de basis voor de naar hem genoemde Bachremedies. Hij legt verband tussen de gemoedstoestand van een persoon en de ontwikkeling van zijn of haar ziektes. Bach maakt onderscheid in 7 groepen typen of karakterstructuren van mensen. Deze groepen vertonen hetzelfde reactiepatroon wanneer zij ziek worden. Hij gaat ervan uit dat elke ziekte vermeden kan worden door in harmonie te zijn met onze diepste kern, onze ziel. Elke ziekte is volgens hem een gevolg van een disharmonie tussen de persoonlijkheid (verstand en gevoel) en het diepste verlangen (wilsaspekt) van de ziel. Rond 1930 gaat hij naar Wales waar hij de bloesemenergie in dauwdruppels ontdekt. Wanneer hij de dauwdruppels van de bloesems op zijn hand of tong voelt en hij de helende werking ervan ervaart, zet hij zich in om hiervan een nieuwe geneesmethode te maken.

Wat doen Bachbloesems precies?

Het innemen van een Bachbloesem helpt niet om een gebroken been te helen. Het helpt echter wél tegen de (negatieve) gemoedsstemming die het gebroken been met zich meebrengt, bijvoorbeeld ongeduld (ik heb geen tijd om stil te zitten) of dat je er zo van baalt dat je het gaat afreageren op anderen.

Bachbloesems hebben de eigenschap om negatieve emoties om te zetten in positieve emoties. Zo zal iemand die onzeker is met het innemen van bepaalde bloesems meer in zichzelf geloven en met meer zelfvertrouwen zaken weer kunnen aanpakken; ongeduld bijvoorbeeld wordt omgezet in kalmte en rust.

Bachbloesems zijn 100 % natuurlijk en kunnen zowel door kinderen, volwassenen en dieren worden gebruikt. Zelfs voor planten worden ze ingezet: een plant of struik zal meestal na verpotten of verhuizen moeite hebben om te wennen. Een paar druppels Bachbloesem bij het water in de gieter doen, zorgt ervoor dat ze geleidelijk kunnen wennen aan de nieuwe omgeving. De druppels zijn veilig en onschadelijk; er zijn geen bijwerkingen, overdosering kan niet en ze werken niet verslavend. Ze kunnen gebruikt worden in combinatie met andere medicatie of behandelingsvorm (ook homeopathie) zonder de werking hiervan te belemmeren.

Hoe gebruik ik Bachbloesems?

De dosering bedraagt 4 x 4 druppels per dag rechtstreeks op de tong of opgelost in water, fruitsap, frisdrank, koffie of thee. Veel mensen drinken gedurende de dag een flesje water. Daarin kunt u ook het totaal aantal druppels voor één dag (16 druppels) doen. Verdeeld over de gehele dag heeft u ’s avonds de juiste hoeveelheid gehad.